Tsekkaa kalenterista, missä Wauto viilettää!

Wauto on saapunut Kuopioon!

Aseman Lapset ry:n Walkers-auto, eli Wauto, on matkailuautosta nuorten kohtaamispaikaksi muutettu menopeli, jonka toiminnasta vastaa Kuopiossa kaupungin nuorisopalvelut. Wauto toimii Kuopiossa erityisesti haja-asutus- ja kuntaliitosalueilla. Wauto liikkuu myös kevätkaudella kantakaupungin alueen lisäksi Maaningalla, Nilsiässä ja Juankoskella.

Wauto liikkuu viher- ja kantakaupungin alueilla vuoroviikoin. Pääsääntöisesti Wauto on parillisilla viikoilla kantakaupungin alueella ja parittomilla viikoilla Maaningalla, Juankoskella ja Nilsiässä. Toiminta nuorten parissa on jatkuvaa ja säännöllistä. Lisäksi Wautolla tehdään kouluvierailuja sekä osallistutaan mahdollisuuksien mukaan erilaisiin tapahtumiin. Wauto-toiminta pyritään pitämään nuorten tarpeita vastaavana sekä nopeasti reagoivana. Syksyn aikana Wautolla on tavoitettu yli 1700 nuorta!

Wauton toiminnasta Kuopiossa vastaa kaupungin nuorisopalvelut ja Wauton käyttöön koulutetut nuorisonohjaajat. Tämä tarkoittaa sitä, että Wauton mukana on aina vähintään yksi vastuussa oleva nuorisonohjaaja. Wautosta kuitenkin pyritään luomaan  yhteistä, sektorirajat ylittävää työmuotoa.

Wauto sosiaalisessa mediassa

Wauton liikkeitä voi seurata Instagramissa: wauto_kuopio  sekä Facebookissa: Wauto – Walkers-auto. Lisäksi Facebookista löytyy salainen ryhmä, joka on tarkoitettu Kuopion Wauto-toiminnassa mukana olevan ammattiverkoston tiedonjakokanavaksi. Ryhmässä ilmoitetaan Wauton liikkeistä ja siellä on myös mahdollista keskustella ja sopia toimintaan osallistumisesta, antaa Wautolle vinkkejä sekä jakaa tietoa ja tiedotteita. Ryhmään pääsee lisäämällä Facebookissa kaveriksi profiilin Nuorisonohjaaja Henna-Riina. Lisäksi lähetä yksityisviesti, että haluat liittyä ryhmään.

Lisätietoja voit kysyä Wauton toimintavastaavilta:

Kuopion kantakaupunki:
Henna-Riina Heikura, 044 718 2660 / henna-riina.heikura(at)kuopio.fi

Maaninka:                    
Kimmo Pölkki, 044 748 8430 / kimmo.polkki(at)kuopio.fi

Juankoski ja Nilsiä:        
Marja Heikkinen, 044 748 2375 / marja.heikkinen(at)kuopio.fi
Leea Nieminen, 044 718 8982 / leea.nieminen(at)kuopio.fi