Rautalammilla on hyvät mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti  liikuntaa. Harrastusmahdollisuuksista voit tiedustella lisää vapaa-ajansihteeriltä.

Kunnan ylläpitämiä liikuntapaikkoja ovat  mm. seuraavat:

Urheilukenttä

Kirkonkylän keskustassa sijaitseva urheilukenttä sai uuden tekonurmipinnoitteen kesällä 2008.
Kentällä voi pelata jalka-, pesä- ja lentopalloa sekä harrastaa yleisurheilulajeista juoksua, pituushyppyä, korkeushyppyä sekä kuulantyöntöä.

 Tenniskenttä/kiekkokaukalo

Urheilukentän vierestä löytyy hiekkatekonurmella varustettu tenniskenttäalue (3 pelikenttää), johon talvella pystytetään kiekkokaukalo. Kenttä sai niinikään uuden ilmeen kesällä 2009.

 Rautalammin Uimahalli ja kuntosalit

Matti Lohen koulukeskuksen yhteydessä sijaitseva Rautalammin uimahalli on avoinna syyskuun alusta aina toukokuun loppuun saakka. Uimahallin yhteydessä on uusittu kuntosali, johon pääsee kertamaksulla uimahallin aukioloaikoina. Muina aikoin kuntosalille pääsee avaimella, jonka voi lunastaa kunnanviraston neuvonnasta.

Rautalammin lukion yhteydestä löytyy myös kuntosali, joka soveltuu paremmin voimaharjoitteluun. Kuntosalille pääsee lunastamallaan avaimella.

Lisätietoa uimahallin aukioloajoista sekä hinnastoista löydät täältä.

 Liikuntasalit

Matti Lohen koulun sekä Rautalammin lukion yhteydessä olevat liikuntasalit ovat iltaisin eri harrasteryhmien ja seurojen käytössä. Tarkemmat tiedot salivarauksista ja toimivista ryhmistä löytyy Matti Lohen koulun sivuilta.

Lisätietoja saat myös koulujen kansliasta:
Matti Lohen koulu, Irja Turpeinen       040-5408317
Rautalammin lukio, Anu Sjöberg        040-5492860

Matti Lohen koulu

 Uimarannat

Rautalammin kirkonkylältä löytyy kolme yleistä uimarantaa:

Toholahti, Kalakuja
Pitkälahti, "Uittis"
Syväjärvi, Koulun ranta

 Kuntopolut ja hiihtoladut

Latsinmäen alueella sijaitsee kuntopolku, josta osa on valaistua. Talvisin kuntopolulle ajetaan sekä perinteisen, että vapaan hiihtotyylin ladut.

Rautalammin kirkonkylän läheisyydestä pääsee kätevästi myös jää- tai maastoladuille. Hyviä lähtöpisteitä ovat Pitkälahden, koulukeskuksen tai Niemelän ranta. Latuverkostoa löytyy yhteensä noin 40 kilometrin verran. 

RAUTALAMPI-INFO

 

LINKKEJÄ
Rautalammin kunta
Matti Lohen koulu
Rautalammin lukio
Rautalammin ratsastuskeskus
Rautalammin Seurakunta
Sisä-Savon kansalaisopisto

Nuorisotyö Rautalampi ja
Rautalammin etsivä nuorisotyöntekijä Pasi