ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Kaikki kuvaa -kilpailu on alkanut!
*/ ?>

Suomen suurin koululaisten elokuvakilpailu on alkanut!

Tuotantoyhtiö Amazementin vuosittain järjestämä valtakunnallinen Kaikki kuvaa -kilpailu on Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu: pelkästään kolmena viime vuonna tuhannet kouluikäiset kaikkialta Suomesta tekivät kilpailuun yli 800 elokuvaa.

Kaikki kuvaa -kilpailu 2018 on nyt käynnistynyt ja omia teoksia voi lähettää 29.3. asti. Kilpailu on ollut perinteisesti niin perheiden, harrastusryhmien kuin koululuokkienkin suosiossa, ja muutamia koko koulun suurteoksiakin on kisassa nähty.

Kilpailussa on tänä vuonna neljä pääsarjaa: 8–15-vuotiaille suunnatut fiktio, dokumentti ja animaatio sekä yhdistetty musiikki- ja harrastevideoiden sarja. Lisäksi 16–19-vuotiaille on tarjolla vapaa sarja, johon kaikenlaiset teokset ovat tervetulleita – genreen katsomatta.

Tuomariston puheenjohtajana toimii yksi Suomen suosituimmista näyttelijöistä, Krista Kosonen. Kilpailu huipentuu toukokuussa Helsingissä huikeaan Kaikki kuvaa –gaalaan, jossa parhaat nuoret elokuvantekijät palkitaan upeilla palkinnoilla, mm. Verkkokauppa.comin lahjakorteilla ja Genelecin laatukaiuttimilla.

Kilpailuelokuvat saavat olla sisällöltään mitä vain, mutta kilpailussa on tänä vuonna kaikille sarjoille yhteinen pääteema: ystävyys. Mitä se oikeastaan tarkoittaa? Kuinka erilaisia ystävyyksiä onkaan olemassa? Entä miltä tuntuu, jos ei ole yhtään ystävää? Teemaa voi käsitellä ja tulkita vapaasti, mutta sen pitää olla elokuvassa mukana, tavalla tai toisella.

Elokuvanteko on valloittavan monipuolinen harrastus, joka kannustaa nuoria luovaan ajatteluun ja edistää ryhmätyötaitoja, keskittymiskykyä ja paineensietokykyä. Kannustamme nyt myös sinua viemään kehittävän elokuvaharrastuksen ilosanomaa eteenpäin lapsille ja nuorille: kerro heille kisasta!

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Hienoja laitteita ei tarvita, sillä elokuvan voi nykyään tehdä vaikka kännykällä. Tässä kisassa tekninen laatu ei ole arviointikriteeri, vaan idea on tärkein. Jos elokuvia ei ole ennen tehnyt, sekään ei haittaa: helpot ja hauskat opasvideot löytyvät Kaikki kuvaa -sivustoltamme.

Siirry kilpailusivulle tästä: www.kaikkikuvaa.fi/kilpailu

Yhteistyössä: Kelaamo, Helsingin kulttuurikeskus, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Verkkokauppa.com, Genelec, Kypäräkamerat.fi, Finnkino ja Tunnin Kuva.

Kommentoi

Captcha-koodi

 Kyllä

Po1ntin tietosuojakäytäntö

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>