ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Kesäduunia vailla?
*/ ?>

looking-for-a-job-68958_640.jpg

Kesäduunia vailla?

Kevät kolkuttelee ovella ja on koittanut se aika vuodesta, kun kesätöiden hakeminen on taas ajankohtaista.  Helmi-maaliskuu on vilkasta aikaa kesätyön haussa, joten nyt kannattaa tarttua tuumasta toimeen, jos kesäduuni houkuttelee. Mistä sitten kannattaisi aloittaa? Kokosimme Sinulle vinkkejä helpottamaan kesätöiden hakuasi.

Netti
Kannattaa hyödyntää nettiä kesätyön haussa.  Esimerkiksi Te-toimiston nettisivuilta osoitteesta http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/ voit katsella vapaita kesätyöpaikkoja. Kannattaa rastittaa ”työnkesto” kohdassa kohta ”kesätyö”, jolloin paikat rajautuvat vain kesätyöpaikkoihin. Voit rajata haun myös esimerkiksi vain omaan kuntaasi. Te- toimiston sivuilta löydät myös apua työhakemuksen ja ansioluettelon tekemiseen.

Kysele sukulaisilta ja tuttavilta
Juttele kesätyöasioista myös lähipiirisi kanssa. Joskus kesätyöpaikka voi löytyä esimerkiksi sukulaisen yrityksestä tai voit saada tuttavaltasi hyviä vinkkejä mistä kysellä kesätöitä.

Tsekkaa sanomalehdet ja ilmoitustaulut
Kauppareissulla kannattaa pitää silmät auki ja tsekata kauppojen ilmoitustaulut. Sieltäkin voi bongata kesätöitä. Myös sanomalehtiä kannattaa seurailla, työnantajat saattavat ilmoitella niissä vapaista työpaikoistaan.

Kysy suoraan
Kaikki työnantajat eivät ilmoittele kesätyöpaikoistaan julkisesti, vaan palkkaavat kesäksi töihin nuoria, jotka tulevat itse aktiivisesti kysymään töitä. Kannattaa siis käydä rohkeasti paikan päällä sellaisissakin paikoissa, jotka eivät ole vapaista kesätyöpaikoista ilmoittaneet.

Oletko ollut TET-paikassa, johon voisit päästä kesätöihin? Tai oletko ollut jo aikaisemmin kesätöissä paikassa, johon voisit päästä uudestaankin duuniin? Kannattaa kysellä myös näistä paikoista. Kesätöiden kysyminen saattaa jännittää, mutta jätäthän silti vanhemmat ja kamut pois matkasta ja menethän yksin paikalle. Näin teet hyvän vaikutuksen :)

Toivottavasti nämä vinkit jeesaavat sinua eteenpäin. Nyt vain rohkeasti kesätöitä hakemaan, onnea matkaan! :)

Hyviä vinkkejä kesätyön hakuun löydät myös esimerkiksi Po1ntin kesätyöoppaasta, joka löytyy täältä.

Kommentit

Minttu
Ei jimpskatti kun ei löydy motii tööihi. Pitäis ostaa lisää ratsastus tarvikkeita ja ku oon chierleaderiki nii uudet piiskat pitäis ostaa. mut ei juma ku ne maksaa rahaa eli nappei eli taikinaa´nii paljon. Tekis mieli vaa tappaa itteni ku ei oo rahaaaaaaa!?!11111
po1nt.fi adminstrator
Minttu nyt lopeta! Ei saa tappaa itteesä jos ei saa valuuttaa lompakkoon. Lue teksti www.miksieikaanatatappaaitseensä.fi/rahatlopussa/ niin saat hyviä vinkkejä. -Mickhael
Veera03
Miks kaikki ettii töitä? Mul isi maksaa aina uuden puhelimen jos haluun. Tai se maksaa jos mä haluun jotain uutta. Mulla ei säästössä yhtään mitään eli työt voi olla kiva harrastus ;)

Kommentoi

Captcha-koodi

 Kyllä

Po1ntin tietosuojakäytäntö

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>