ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Mikkelin kaupunki edelläkävijänä nuorisovaltuuston osallisuudessa
*/ ?>

Mikkelin kaupunki edelläkävijänä nuorisovaltuuston osallisuudessa

 

Mikkelin kaupunki vahvistaa nuorisovaltuuston asemaa kaupungin toimielinten joukossa korottamalla nuorisovaltuuston kokouspalkkion samalle tasolle kuin muilla vastaavilla toimielimillä.

Nuorisovaltuustolla on tärkeä rooli nuorten äänen välittämisessä kaupungin poliittiseen päätöksentekoon ja kaupunkiorganisaatioon. Mikkelin nuorisovaltuusto toimii aktiivisesti, tekee aloitteita ja ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin. Myös kaupunginhallituksessa läpi mennyt aloite palkkiosäännön muutoksesta oli lähtöisin nuorisovaltuustolta.

-On hienoa huomata, että osallisuus ei ole sanahelinää vaan tekoja. Lapsille ja nuorille suunnattujen palvelujen osuus kunnan tehtävissä on korostunut ja näin ollen nuorisovaltuuston asemaa on syytä entisestään vankentaa, kommentoi nuorisosihteeri Mervi Hotokka

Vaikka aloitteen läpimenolla on nuorisovaltuuston jäsenille rahallista merkitystä, kyseessä on ennen kaikkea tärkeä arvopäätös. Se viestii nuorisovaltuuston tekemän työn aidosta arvostuksesta ja siitä, että nuorisovaltuusto nähdään yhdenvertaisena toimielimenä muiden vastaavien rinnalla.

-Nuorisovaikuttamisen kanavat ovat parantuneet jokaisessa kunnassa, ja keskustelua ei enää käydä nuorisovaltuustojen olemassaolosta vaan nuorisovaikuttamisen laadusta. Mikkelissä nuorisovaikuttaminen on edistyksellistä ja on suuri ilo nähdä, että nuorisovaltuustotyötä tuetaan kaikin mahdollisin keinoin, sanoo Mikkelin nuorisovaltuuston puheenjohtaja Katariina Juhakoski.

Mikkelin nuorisovaltuustossa on 21 jäsentä, ja se kokoontuu 11 kertaa vuodessa. Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus kaupunginvaltuuston ja lautakuntien kokouksissa, koulujen neuvottelukunnissa sekä mm. lakisääteisessä nuorten ohjaus- ja palveluverkostoryhmässä.

 

 IMG_0767.JPG

 

Kommentoi

Captcha-koodi

 Kyllä

Po1ntin tietosuojakäytäntö

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>