ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Ensimmäinen oma asunto
*/ ?>

Ensimmäinen opiskelija-asunto

Opiskelemaan lähteminen on aina jännittävää! Mihin mennään mitä tehdään se on aina uutta ja mielenkiintoista. Opiskeluunhan ei kuitenkaan kuulu pelkästään koulu vaan myös se että missä asutaan miten asutaan, ja sehän se tärkeintä on mikä on koti.

Opiskelija-asunto on aina hyvä vaihtoehto, se on halpa ja yleensä helpompi saada kuin muu asumismuoto. Tässä meillä onkin vinkkejä ensimmäistä kertaa opiskelija-asuntoon muuttavalle. Osa voi kuulostaa itsestäänselvyyksiltä mutta aina voi löytyä jotain uutta mitä et ottanutkaan huomioon.

Asunnon hankkiminen

Heti kun olet saanut opiskelupaikan kannattaa ruveta töihin, koska nopeat nappaavat parhaat ja tungosta ja jonoa muodostuu aina asuntoja kohtaan. Ota selvää mikä taho tarjoaa opiskelija-asuntoja sinun kaupungissasi ja ota heihin yhteyttä yleensä heidän sivuiltaan pystyy suoraan hakemaan asuntoja. (esim. Mikkelin opiskelija-asunnot OY. (MOAS.fi)

Kelalta voit aina hakea opintotukea asumiseen, asumistuella voit maksaa osan asunnon vuokrasta.

Kun olet saanut asunnon kannattaa tutustua asuntoon jo ennen muuttoa jos pystyt, silloin saat paremman kuvan, mitä tarvitset ja kuvaa muutenkin asunnosta, mikä auttaa sinua tavaroiden hankinnassa.

Muista myös tutustua taloyhtiön sääntöihin.

Asuminen

Jos sinulla on kämppis, kuten soluissa on, kannattaa tutustua ja sopia yhteisistä säännöistä, koska joudutte olemaan kuitenkin tietyllä tapaa kokoajan tekemisissä. Jos tulee erimielisyyksiä kannattaa niistä keskustella heti eikä patoa sisällään, se luo turhaa stressiä ja katkeruutta.

Tavaran hankkimisissa kannattaa asettaa itselleen suurinpiirteinen budjetti, missä et kuitenkaan tule pysymään, koska aina tulee jotain hankittavaa, mitä et ottanut huomioon. Kirpputorit, kierrätyskeskukset ja ’’halpaketjut’’ ovat hyviä valintoja opiskelijanbudjetilla elävälle ja niistä löytyy yleensä yllättävän hyvin tavaraa ja myös hyväkuntoista sellaista.


Näillä neuvoilla voimme toivottaa onnea uuteen kotiin elä ja nauti!

Artikkelin ovat kirjoittaneet Suomen Nuorisopiston opiskelijat osana Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden intensiivikurssia.

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>