ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Harrastuksena metsästys ja kalastus
*/ ?>

Metsästys ja kalastus

IMG-20160818-WA0000.jpg

Olen metsästänyt aina, lapsesta asti käynyt metsällä enon kanssa. Eno on opettanut metsästämään ja kalastamaan. Metsästän lähinnä jäniksiä ja kalastan kaikkea mikä ui. Parasta metsästyksessä ja kalastuksessa on saaliin saaminen. Metsästys on jännittävää, nostaa adrenaliinia. Isoin saalis on ollut noin 6kg painava hauki. Suosittelisin metsästystä ja kalastusta muillekin, koska tässä harrastuksessa saa olla ulkona ja se on hauskaa. Toistaiseksi en ole lähtenyt metsälle tai kalaan kotipitäjää kauemmaksi. Tulevaisuudessa esimerkiksi lohia olisi kiva lähteä narraamaan joesta. Harjoitus tekee mestarin myös tässä harrastuksessa. Tulevaisuudessa aion suorittaa ampumakokeen ja hommata oman haulikon.
- Jussi 14v.  


Harrastanut metsästystä ja kalastusta aina, koko ikäni. Käyn metsässä ja kalalla ainakin serkkujen, setien, tuttujen, kavereiden kanssa. Käyn metsällä ympäri vuoden ja metsästän kaikkea karvaista mikä liikkuu ja lempikalani on Kuha. Parasta metsästyksessä on liikkuminen, pääsee pois kotoa ja sisältä. Mieli rauhoittuu kun pääsee metsälle, paitsi jos ampuu monesti ohi. Silloin alkaa sappi kiehua. Metsästyskorttia varten täytyy suorittaa metsästystutkinto, missä kysytään 60 kysymystä ja 10 kuvakysymystä, vain 8 saa mennä väärin. Itse suoritin kortin 10-vuotiaana. Kuulun myös hirviporukkaan. Vaikeinta on osua saaliseen ja kalastuksessa vaikeinta on löytää kaloja. Helpointa kalastuksessa on veneessä istuminen. Metsästän esimerkiksi supikoiria, minkkejä, jäniksiä, hirviä ynnä muita.

Suosittelisin harrastusta myös muille, koska se on hyvin hauskaa ja pääsee tekemään kaikenlaista. Harrastus ei sovi hulluille, sillä ampuma-aseiden kanssa on oltava täysijärkinen. Paras saalis on ollut 22kg lohi, jonka sain Muonio joesta.
- Roni 14v. 

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>