ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Harrastuksena musiikki
*/ ?>

Harrastuksena musiikki

Harrastan bändisoittoa (bassoa), soitan konservatoriossa bassoa sekä omatoimisesti harjoittelen myös muita bändisoittimia. Lisäksi teen omaa musiikkia tietokoneella sekä nauhoitan oikeilla soittimille tehtyä musiikkia. Sävellän musiikkini itse.

Aloitin soittamisen 6-vuotiaana viulunsoitolla, pianotunneilla, laulutunneilla. Pidin kolmen vuoden tauon soittamisesta ja aloitin uudelleen. Parasta musiikin harrastamisessa on se fiilis, kun onnistuu soittamisessa. Haastavinta on järjestellä kaikki ohjelmat ja soittimet, sillä ne ovat todella kalliita. Varusteita pitää päivittää koko ajan, huolehtia äänieristyksestä ja instrumentteja täytyy huoltaa jatkuvasti. Aina ennen soittamista täytyy myös soittimet virittää.

Eniten tykkään tehdä jazz tai rock musiikkia. Jazz antaa mahdollisuuden jammailla, mutta rockissa taas voi soittaa täysillä. Se riippuu fiiliksestä.

Nilsiässä on helppo harrastaa musiikkia, sillä keskustassa on konservatorio. Soittimet kannattaa hommata Kuopiosta, mutta myös netistä saa tilattua jotain pienempää tarviketta. Nilsiässä on hyvät musiikinopettajat. Suosittelisin musiikin soittamista kelle vain, soittimia on erilaisia ja musiikkia voi harrastaa vaikka tekemällä analyyseja musiikista.

Tavoitteeni/haaveeni on saada huone, missä on kaikki soittimet ja tietokone. Haluaisin oman studion, missä pystyy tekemään konemusiikkia ja livemusiikkia. Musiikkia on kiva soittaa kavereiden kanssa, ei edes nuoteista, vaan jammailla vaan yhdessä.
-Ilja 15 v.

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>