ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Harrastuksena tanssi
*/ ?>

Harrastuksena tanssi

20160826_170731.jpg

Kiia Pasanen 15 vuotta, Nilsiä

Harrastan Kuopion konservatoriossa Nilsiän toimipisteessä jatkotasolla nykytanssia ja balettia sivuaineena. Olen harrastanut tanssia neljä vuotta. Aloitin tanssin, koska halusin kokeilla jotakin uutta. Aikaisemmin harrastin hiihtoa, mutta myös tanssi tuntui sujuvan hyvin.

Kaikkein mukavinta tanssissa on musiikki ja improtehtävät. Saa ilmaista itseään muutenkin kuin kirjoittamalla. Myös esiintyminen on kivaa! Suurimpia esityksiä ovat olleet Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla vuonna 2016 sekä konservatorion kevätnäytöksissä esiintyminen.

Haastavinta tässä harrastuksessa on varmaankin pitkät tasapainoilut, piruetit ja niiden oppiminen ja sujuvaksi saaminen. Helpointa taas on ollut tanssin elävöittäminen ja esittäminen.

Unelma tässä harrastuksessa olisi päästä tanssimaan isoille lavoille, pääsisi näkyville. Esiintyminen myös teatterissa olisi kiinnostavaa. Tanssiminen ammattina ei toistaiseksi ole kiinnostuksen kohteena.

Kuopion konsalla on kolme tasoa, alkeis-, keski- ja jatkotaso. Lisäksi on lasten tanssi aivan pienille. Tanssi on taidetta, ei pelkästään urheilua. Suosittelenkin tanssia kaikille, ketkä haluaa liikkua tai oppia jotakin uutta. Jos vaikka tykkää kuunnella musiikkia ja siivota samalla, siinähän voi pistää vaikka tanssiksi.

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>