ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Yksinäisyys
*/ ?>

Yksinäisyys ei ole ikuista

Muutokset ihmissuhteissa kuuluvat nuoruuteen. Ystävistä tulee erityisen tärkeitä ja etäisyys vanhempiin kasvaa. Samalla kavereiden hyväksynnän merkitys kasvaa. Joskus vaatimukset hyväksynnälle voivat olla koviakin ja ulkopuolelle voi joutua helposti. Se tunne, että kuulut johonkin, on kuitenkin hyvin tärkeä.

Yksinäisyys on aina erilaista ja yleensä liittyy erillisyyden tunteeseen. Se on jokaisen henkilökohtainen kokemus omasta tilanteestaan. On tärkeää huomata, että yksin oleminen ei ole sama asia kuin yksinäisyys. Yksinkin voi olla ilman, että tuntee itseään yksinäiseksi. Samoin joku voi olla yksinäinen, vaikka ympärillä olisi paljonkin ihmisiä.

Jos joskus tuntuu siltä, että sinulla ei ole ketään, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään. Lähes jokaisella meistä on joku

 • kaveri
 • perheenjäsen
 • nettituttu tai
 • lemmikki,

josta saa seuraa huonolla hetkellä. Yksikin ystävä on tärkeä. Myös koulun tai nuorisotilan työntekijöistä löytynee joku, joka kuuntelee mielellään.

On tärkeää muistaa, että yksinäisyys on tuskin koskaan ikuista. Hetkittäin se tuntuu pahalta ja ylitsepääsemättömältä, mutta se menee ohi. Lähes jokainen on joskus yksinäinen.

Eroon yksinäisyydestä

Harrastukset ovat hyvä tapa löytää uusia kavereita. Jos paikkakunnalla ei oikein ole harrastusmahdollisuuksia, voi myös netissä löytää kavereita, joiden kanssa jutella harrastuksestaan. Netistä löytyy yhteisöjä esimerkiksi

  • pelaajille
  • virkkaajille
  • lukijoille
  • kissanomistajille ja
  • luontointoilijoille.yksinaisyys.jpg

 

Vapaaehtoistyö voi myös olla kiva ja hyödyllinen tapa löytää kavereita. 

ystävätoimintaa, josta voit löytää kaverin tai alkaa itse ystäväksi jollekin.Esimerkiksi Suomen Punainen Risti pitää yllä 

Joskus yksinäisyys voi johtua ujoudesta. Jutteleminen ja ystävystyminen voi tuntua vaikealta. Voi myös pelottaa, että ”entä jos ne eivät tykkää minusta”. Ystävyyttä ja ystävystymistä voi harjoitella. Kannattaa vain kerätä rohkeutta, olla oma mukava itsensä ja miettiä vaikka valmiiksi pari puheenaihetta. Kysele kysymyksiä, katso silmiin ja hymyile. Se tuntuu varmasti vaikealta, mutta se kannattaa!

 

 

Kommentoi

Captcha-koodi

 Kyllä

Po1ntin tietosuojakäytäntö

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>