ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Etelä-Savon nuoret vaikuttajat
*/ ?>

Etelä-Savon nuoret vaikuttajat -sivustoa rakennetaan parhaillaan. Sivusto valmistuu huhtikuun 2019 aikana. 

Kuvaa ei löytynyt.

Kiinnostaako sinua sanoa mielipiteesi? Haluatko olla vaikuttamassa siihen, millainen Etelä-Savo tulevaisuudessa on? Haluatko olla mukana varmistamassa, että nuorten ääni ja hyvinvointi huomioidaan päätöksenteossa? Lähde mukaan vaikuttamaan! Jokainen nuori on asiantuntija.

Avoimet tapaamiset

Etelä-Savon nuoret vaikuttajat järjestävät kaikille nuorille avoimia vaikuttajatapaamisia noin kuusi kertaa vuodessa. Tapaamisten paikka vaihtelee kunnissa ympäri Etelä-Savoa. Tarvittaessa asioita on mahdollisuus kommentoida etänä nuorten omassa WhatsApp-ryhmässä. Tapaamisiin voit tulla vain kerran tai joka kerta. Osallistuminen ei sido mihinkään. Tapaamisten teemat vaihtelevat ja joka kerta tehdään jotakin konkreettista nuorten äänen esille saamiseksi. Tärkeää on myös tutustuminen toisiin nuoriin, ajatusten vaihtaminen ja syöminen. Koska tilaisuuksia järjestetään ympäri Etelä-Savoa, pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään kimppakyytejä yhteistyössä kuntien nuorisotoimien kanssa. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja lähde mukaan!

 

Maakunnallinen nimetty vaikuttajaryhmä

Maakunnallinen nimetty vaikuttajaryhmä eli niin sanottu maakunnallinen nuorisovaltuusto aloittaa toimintansa 2019 keväällä. Ryhmä koostuu kuntien nuorisovaltuustojen edustajista, varaedustajista sekä avoimille paikoille hakemusten perusteella valituista 13-25-vuotiaista eteläsavolaisista nuorista. Maakunnallisen vaikuttajaryhmän toimintaa vasta käynnistetään, joten nyt on mainio tilaisuus vaikuttaa siihen, millaiseksi toiminta muodostuu. Nimetyn ryhmän nuoret tuovat nuorten äänen ja näkemyksen maakunnalliseen päätöksentekoon. Nimetty ryhmä tulee kokoontumaan 4-6 kertaa vuodessa. Nimetyn ryhmän toimikausi kestää vuoden (poikkeuksen ensimmäinen toimintavuosi) ja haku seuraavalle kaudelle järjestetään vuoden/toimikauden lopussa.

Tapahtumat ja tilaisuudet

Etelä-Savon nuorena vaikuttajana saat mahdollisuuden osallistua erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin edustamaan nuoria ja tuomaan nuorten ääntä esille. Etelä-Savon nuoria vaikuttajia on kuultu radiossa, paneeleissa työpajoissa sekä erilaisissa tilaisuuksissa puhujina ja eteläsavolaisia nuoria edustamassa. Etelä-Savon nuorten maakuntapäivissä 2018 ja 2019 nuoret pääsivät tapaamaan päättäjiä ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Pääset myös halutessasi ideoimaan ja järjestämään tapahtumia muiden nuorten kanssa.

Seuraa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Ota yhteyttä:

Terhi Venäläinen
Osallisuuskoordinaattori
Etelä-Savon nuoret vaikuttajat -hanke
Mikonkatu 5, 50100 MIKKELI
puh. +358 40 655 9793 (myös WhatsApp!)
terhi.venalainen@esavo.fi

Etelä-Savon nuoret vaikuttajat on AVI:n rahoittama ja Pieksämäen kaupungin hallinnoima hanke, jonka tavoitteena on lisätä nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia Etelä-Savon maakunnassa. 

ban.jpg

 

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>