ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Po1nt pikkujoulukeittiö testaa
*/ ?>

Po1ntin pikkujoulukeittiö testaa:

Omenainen juustokakku

Jo perinteeksi muodostunut Po1ntin testikeittiö alkaa jo hyvissä ajoin virittäytyä jouluiseen tunnelmaan. Tällä kertaa ankaran maistajaraadin syyniin pääsi omenainen ja piparinen juustokakku. Testileipurina toimi Po1nt-harjoittelija Jenni. Alkuperäinen ohje löytyy täältä: http://www.valio.fi/reseptit/omenainen-juustokakku/

Valion koekeittiö arvioi reseptin toteuttamisen keskivaikeaksi, eikä se vaikeaa ollutkaan. Maistajien palautteen perusteella alkuperäistä reseptiä on muokattu parempaan suuntaan. Kakku kannattaa varautua valmistamaan jo edellisenä päivänä, sillä se on parhaimmillaan jäähdyttyään ja hyydyttyään yön yli.

 

kakku2.jpg

VALMISTUSAINEET

POHJA

200 g                   piparkakkuja

50 g                     voita

TÄYTE

6                           liivatelehteä

1 rkl                     vettä

2 ½ dl                  makeuttamatonta omenasosetta

200 g                   maustamatonta tuorejuustoa

1 ½ dl                  tomusokeria (jos käytät makeutettua omenasosetta, käytä vain puolet tomusokerista)

0,5 rkl                 vaniljasokeria

1 tl                       kanelia

2 dl                      kuohukermaa

KORISTELUUN

2 dl                      kuohukermaa

2 tl                       vaniljasokeria

                             piparkakkuja

  • Murskaa piparkakut ja sekoita sulatetun voin kanssa. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala irtopohjavuokaan. Levitä seos pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  • Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita keskenään omenasose, tuorejuusto, sokerit ja kaneli. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä.
  • Sekoita liivateseos täytteeseen. Lisää lopuksi kermavaahto.  Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
  • Irrota kakku vuoasta. Koristele vaniljasokerilla makeutetulla kermavaahdolla ja piparkakun murusilla. Tarjoa kylmänä.

 

MAISTAJIEN KOMMENTIT

”Onpa hyvää!”

”Ei olekaan liian makeaa.”kakku1.jpg

”Mmm, hyvää. Mitä tässä on?”

”Aika paljon liivatetta, vähän on kumimaista."

”Eikä haittaa, vaikka on omenan paloja!”

”Tämä taitaa lähteä meidän joulupöytään!”

Kommenteista päätellen tämä testikakku oli hyvinkin onnistunut. Testileipurikin oli ylpeä aikaansaannoksestaan.

Ainoa mainittu epäonnistumisen kohta oli liivatteen määrä. Siksipä suosittelemme käyttämään kahdeksan liivatelehden sijasta vain kuusi.

Nyt vaan leipomaan ja pikkujouluja odottamaan!

Kommentoi

Captcha-koodi

 Kyllä

Po1ntin tietosuojakäytäntö

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>