kesa2018.jpg

Kesätöissä Po1ntilla

Hei kaikki! Täällä kirjoittelee Siiri, Po1ntin 17-vuotias kesätyöntekijä. Olen ollut Po1ntilla suorittamassa kahden viikon kesätyöjaksoa vertaistiedottajana ja tänään on viimeinen työpäiväni.

Olen ollut aiemmin töissä isosena rippikoulussa ja lastenleireillä, mutta tänä kesänä hain ensimmäistä kertaa muihin kesätöihin. Hain töihin myös esimerkiksi kauppoihin, mutta olen iloinen, että päädyin Po1ntille enkä lähikaupan kassalle. Täällä olen nimittäin saanut tehdä työtä, joka oikeasti kiinnostaa minua.

Po1ntilla on nyt ollut minun lisäkseni toinen kesätyöntekijä, Elina. Meidän annettiin melko vapaasti miettiä, miten halusimme käyttää kesätyöjaksomme. Päätimme keskittyä luomaan sisältöä Po1ntin nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan, joten tulevien kuukausien aikana Po1ntissa ja Vinkkilokki -instagramsivulla tuleekin näkymään meidän etukäteen luomaamme sisältöä. Olen päässyt kirjoittamaan artikkeleja, ottamaan kuvia ja harjoittelemaan kuvanmuokkausta.

Tällaisen itsenäisen työn lisäksi kesätyöhön on sisältynyt erilaisissa paikoissa tai tapahtumissa vierailua. Olemme käyneet vierailemassa Iisalmen nuorisotalolla, etsivän nuorisotyön tiloissa ja Luovis-leirillä sekä olleet mukana järjestämässä Puistopäivä-tapahtumaa. Olemme siis päässeet tutustumaan moniin eri nuorisotoiminnan muotoihin. Pääsimmepä myös käymään Kuopion luonnontieteellisessä museossa!

Minua on pitkään kiinnostanut mediassa tehtävä työ, joten olin iloinen kun sain tietää päässeeni Po1ntin vertaistiedottajaksi. Rohkaisenkin teitä kaikkia etsimään kesätöitä, työharjoitteluja tai TET-jaksojen suorittamispaikkoja aloilta, jotka teitä kiinnostavat. Helpointahan jotain alaa on kokeilla, kun sitoutuu aluksi vain parin viikon ajaksi ja näkee, mitä siellä oikeastaan tehdään. -Siiri

Po1ntin kesätyö!

Kahden viikon kesätyö kokemus Po1ntin Kuopion toimipisteellä oli minulle antoisa kokemus. Kahden viikon aikana ehdimme tehdä paljon erilaisia juttuja, mm. tutustua Kuopion tarjoamiin toiminta mahdollisuuksiin, vierailla Iisalmen nuorisotalolla, vierailla Luovis-leirillä ja viettää puisto puuha päivää Lippumäen lähiliikuntapuistossa. Puisto puuha päivään keksimme oman pelin ja radan, joista osallistujat kyllä tykkäsivät! 

Erilaisten vierailuiden lisäksi tein kesätyökaverini Siirin kanssa erilaisia some hommia. Ideoimme erilaisia artikkeli ideoita Po1ntin sivuille ja päivittelimme Vinkkilokki –instagram tiliä. Vinkkilokki –tilille postasimme kahden viikon ajan joka päivä jotain. Jo postattujen juttujen lisäksi suunnittelimme ja toteutimme mahdollisia loppu vuoden päivityksiä. Suunnittelu ja toteutus olivat mieleistä tekemistä minulle, oli hauskaa keksi some-päivityksiä tulevaisuuteen. Erityisesti kuvien ottaminen oli erityisen hauskaa!

Kesätyön aikana sain tietä todella paljon kaikkea uutta kaupungin nuorisotyöstä ja Po1ntista. Opin ainakin sen kuinka hauskoja nämä työt voivat olla. Kesätyössä parasta oli uusien juttujen ideointi sekä uusiin ihmisiin tutustuminen! -Elina

Kommentoi

Captcha-koodi

 Kyllä

Po1ntin tietosuojakäytäntö