Miksi kirpputorilla kannattaa käydä?

Kirpputorien ja muiden kierrätetyn tavaran kauppojen asiakaskunta on lisääntynyt viime aikoina. Vielä on kuitenkin monia, joita ajatus niillä shoppailusta ei innosta. Aktiivisena kirpparikävijänä kerron nyt teille muillekin syitä, miksi kirpparilla kannattaa käydä.

Yksi kannattavimmista syistä käyttää kirpputoreja hyödyksi on rahan säästäminen. Esimerkiksi hyväkuntoisia vaatteita voi saada kirpparilta murto-osalla niiden alkuperäisestä hinnasta. Hyötyä on sekä myyjälle että ostajalle: myyjä tienaa vanhoista tavaroistaan rahaa ja ostaja saa ne omakseen edulliseen hintaan.

Käytetyn tavaran kiertoon laittaminen on myös ympäristöystävällinen valinta. Uusia vaatteita, huonekaluja ja muita vastaavia esineitä tuotetaan jatkuvasti ja ihmiset kuluttavat niihin valtavasti rahaa, mutta käytettyjen tavaroiden ostaminen vähentää tätä kulutuksen määrää edes hieman. Kirpparitoiminta myös pitää huolen siitä, että käyttökelpoiset esineet eivät joudu kaatopaikalle heti, kun alkuperäisellä omistajalla ei ole käyttöä niille, vaan saavat uuden kodin.

Kirpputorishoppailija voi myös löytää uniikkeja esineitä ja vaatekappaleita, joita ei saa muista kaupoista. Jos haluaa kehittää omanlaisen pukeutumistyylin, ovat kirpputorit hyviä paikkoja lähteä etsimään vaatteita. Myös vaikkapa ensimmäistä opiskelija-asuntoa sisustaessa on kiva saada vähän jotain erilaista kuin niitä iänikuisia Ikean halppistuotteita – ja useimmat kirpparitavarat ovat yhtä edullisia tai halvempiakin!

Jos aihe alkoi kiinnostaa, kannattaa mennä tutustumaan kotikaupungin kirppareihin esimerkiksi Kirpputorihaku-sivuston kautta. (https://www.kirpputorihaku.com/kirpputori)

 

Kirjoittaja: Siiri Aikio / Po1ntin kesätyöntekijä