TEEMANA KIRPPUTORI JA TAVAROIDEN KIERTO

shutterstock_60345721.jpg

"Tärkeää, koska hyöty pidemmäksi aikaa kaikille, ei tuu nii paljon hukkatavaraa tai roskaa."

"Mun lempparitavara käytettynä on puhelimen kuoret, koska ne on kivat. Sain ilmaiseksi, siskolta."

"Mun lempparipaikka, sänky, on saatu käytettynäKotona kierrätetään hyvin paljon kaikkea, kaikki menee pikkuveljelle, joitain vaatteita, laitan tavaroita vanhemmille, jotka laittavat ne eteenpäin."

(nuorten ajatuksia Pertunmaalta) 

 


Kirpputorit ovat saaneet nimensä vanhoissa vaatteissa olleista kirpuista. Nykyisin kirpputoreilta voi löytää kuitenkin käytännössä mitä vain – merkkivaatteista elektroniikkaan ja romumetalliin. Valikoimaa ovat laajentaneet entisestään netti- ja Facebook-kirpputorit.

Kirpputorit ovat usein kahden yksityisen henkilöiden välisiä kauppoja, joissa eivät päde kuluttajansuoja. Kauppoja tehdessä onkin syytä olla tarkkana, ja pyytää tai antaa kaikki oleelliset tiedot tuotteesta. Kirpputorit ovat usein myös sellaisia, joissa kolmas taho tuottaa myyntipaikan, joissain tapauksissa hoitaa myös myymisen myyjän itsensä puolesta.

Kirpputorit ovat kuitenkin mainioita paikkoja, sillä useimmiten hinnat ovat kauppaa edullisempia, ja niiltä voi tehdä erittäin hyviä löytöjä. Kirpputorit ovat myös hyviä väyliä myydä itseltä tarpeettomaksi jääneitä tuotteita ja ansaita siinä sivussa hiukan rahaa. Rikastumaan sillä kuitenkaan harvoin pääsee, mutta ylimääräisten tavaroiden myyminen voi kuitenkin vapauttaa käytettäviä tiloja muulle sekä vähentää ahdistusta tavarapaljoudesta.

Meidän nuorten tilalla käytetyllä tavaralla on iso merkitys: suurin osa tavaroista on saatu käytettynä ilmaiseksi tai pienellä rahalla. Tämä on meille tärkeää, sillä hyvää tavaraa ei muuten saisi niin edullisesti.

"Se on hyvä juttu, sillä silloin kierrätetään."

"Kunnalla ei varmaan muuten olisi rahaa tähän."

"Nää on silti tosi kivoja nää jutut täällä, hyvä vaan et ollaan saatu halvalla."

(nuorten ajatuksia Pertunmaalta)

Kommentoi

Captcha-koodi

 Kyllä

Po1ntin tietosuojakäytäntö