ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Rock Academy Kuopio
*/ ?>

Rock Academy Kuopio

Rock Academy -hanke käynnistyi Kuopiossa täydellä teholla vuoden 2019 alussa. Rock Academy on alkujaan Turun nuorisoasiainkeskuksen luoma malli, joka tarjoaa maksutonta sparrausta ja koulutusta ammattimaiseen toimintaan tähtääville nuorille yhtyeille ja artisteille. Turussa sparrauksesta on saatu erittäin hyviä tuloksia, ja bändit ovat päätyneet festareiden lavoille ja keikkamyyjien listoille. Nimestään huolimatta Rock Academy on tarkoitettu minkä tahansa musiikkigenren bändeille, jonka jäsenet ovat alle 29-vuotiaita.

Kuopio Rock Academyn ensimmäiselle kaksivuotiskaudelle valikoituivat orkesterit Anorexy, Feet Off The Ground, Woundstripe ja Boyar.

Rock Academy keskittyy kokonaisvaltaisesti musiikin tekemiseen ja sen esittämisen eri osa-alueisiin. Nuorten bändit saavat opastusta kaikessa mahdollisessa musabisneksen koukeroista soitonopetukseen ja oman osaamisen markkinointiin. Toiminta on bändeille maksutonta. Tiedossa on myös keikkoja, studioaikaa ja musavideoiden tekemistä. Kaikki akatemialaiset osallistuvat noin kerran kuussa järjestettäviin klinikoihin, seminaareihin ja koulutuksiin. Kovan luokan ammattilaisten vetämät klinikat ovat avoimia myös kaikille muille musiikkialasta kiinnostuneille nuorille!

Järjestäjät & vetäjät
Kuopion Rock Academyn järjestää kaupungin Nuorisopalvelut ja vetäjinä toimivat nuorisonohjaajat ja pitkän linjan musiikkitoimijat Jarkki Pöyhönen sekä Sakari Hietala. Kuopion Rock Academy -hanke toteutetaan 1.2.2019–31.12.2020. Hanketta rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kuopion kaupunki.

Kuopio Rock Academy toimii osana valtakunnallista Rock Academy Finland -hanketta, joka edistää nuorten harrastustoimintaa ja yhtyeiden kehitystä kohti jopa ammattimaista musiikkiuraa. Kuopion lisäksi toiminta käynnistyy 2019 myös Rovaniemellä, Raahessa, Kemissä ja Kouvolassa. Hanketta koordinoi Turun kaupunki ja Turku Rock Academy.

Lisätietoja
Rock Academy Finland -hankkeesta antavat:
Projektipäällikkö Outi Nurmela, outi.nurmela(at)turku,fi, 040 487 6495
Kuopion Nuorisopalveluiden päällikkö Jari Väänänen, jari.vaananen(at)kuopio.fi, 044 718 2661
Nuorisonohjaaja Jarkki Pöyhönen, jarno.poyhonen(at)kuopio.fi, 050 355 9995
Nuorisonohjaaja Sakari Hietala, sakari.hietala(at)kuopio.fi, 044 718 2688

Seuraa Kuopio Rock Academya myös Facebookissa.

Ja lue lisää myös Kulttuuriareena 44:n sivuilta.

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>