Asuminen

Vuokra-asuntoa etsiessään, kannattaa asuntoa etsiä netistä ja lehtien palstoilta. Mitä aktiivisempi itse olet sen helpommin oma uusi asunto löytyy. Muista katsoa netissä olevan vuokra-asunnon tiedot -> Tieto voi olla jo vanhentunutta ja asunto ei olekkaan enää vapaa. 

Lapinlahden Kaskihovi Oy on Lapinlahden kunnan omistama kiinteistöyhtiö, joka hoitaa vuokra-asumiseen liittyvät tehtävät. Vuokra-asuntoja löytyy myös muitten sivujen kautta. 

Muuttaminen omaan kotiin ensimmäistä kertaa voi olla jännittävää, raskasta ja jopa ahdistavaa. Muuttaminen pois kotoa voi olla kuitenkin avartavaa, vapauttavaa ja askel kohti itsenääistymistä. 
Asunnon hankinnassa tärkeää on vuokrasopimus. Vuokrasopimus solmitaan vuokranantajan ja vuokralaisen välillä, siinä määritellään muunmuassa vuokran suuruus, vuokrasuhteen kesto ja muut siihen liittyvät ehdot. 
Takuuvuokra maksetaan vuokranantajalle asunnosta yleensä jo ennen muuttoa. Takuuvuokra voi olla suuruudeltaan noin 1-2 kuun vuokra. Saat takuuvuokra rahan takaisin itsellesi, jos ja kun asunto on samassa kunnossa kuin muuttaessasi sinne.

Asumisen muotoja ovat vuokra-asuminen ja omistusasuminen. Vuokra-asumisessa voit asua soluasunnossa,kimppakämpässä, kommuunissa tai alivuokralaisena. 
- Soluasunnossa asuvalla on yleensä oma huone, mutta yhteiset muut tilat. (Esimerkiksi: keittiö ja kylpyhuone)
- Kimppakämpässä asuvat ovat yleensä kaveruksia ja toisiinsa luottavia henkilöitä. Asunto on jaettu siten, että jokaisella on oma makuuhuone, mutta muut tilat ovat yhteisiä.
- Kommuuniasumisessa on samat järjestelyt kuin kimppakämpässäkin. 
Alivuokralaisena asuminen on yleensä lyhytaikaista ja ei eroa tavallisesta vuokra-asumisesta.

Omistusasuminen tulee kuvioihin silloin kun olet elämässäsi valmis muuttamaan täysin omaan kotiina ja sinulta löytyy siihen pääomaa.

lisätietoa asumisen muodoista saat Nuortenelämä.fi -sivustolta

Opiskelijoille

Opiskelija-asuntojen hakeminen 2018

Tarjoamme Lapinlahden lukion opiskelijoille vapaana olevia yksiöitä.
Asunnot sijaitsevat n. 400 metriä lukiolta.
Tarkemmat huoneistotiedot ja hakemuksen voi jättää https://www.vanhustentuki.fi/
tai toimisto Taina Turunen 050 3436557, toimisto@vanhustentuki.fi

Vuokra-asuntoja
Lapinlahdelta

tori.fi

oikotie.fi