KESÄAUTO Puumalassa!
Toiminta on avointa ja maksutonta kaikille 6-18 - vuotiaille! Toimintaan voi tulla mukaan haluamakseen ajaksi. 

Kesäautossa on iloinen Henri-ohjaaja, joka tuo toimintaa puumalalaisten ja Puumalassa kesälomaansa viettävien lasten ja nuorten kesään! Kesäauton varusteina on monelaisia peleja lautapeleistä pallopeleihin, sumopuvut, frisbee-korit yms. 

Kesäauto kulkee kesän aikana Puumalan, Rantasalmen ja Juvan kuntien alueella.

 

Toukokuussa

torstaina 16.5. kello 13-17 Minitalon ja 4H-kerhon kevätkauden päättäjäisissä

perjantaina 24.5. kello 17-21 Nuorisotalon kevätkauden päättäjäisissä

maanantaina 27.5. kello 14-18 Kunnon Puumala - hankkeen päättäjäisissä urheiluhallilla

tiistaina 28.5. kello 9-15 Puumalan yhtenäiskoululla

Kesä - heinäkuun osalta Kesäauton Puumala-päivät on sovittu, pysäkkipaikkoja voi vielä ehdottaa!
Teksti "vapaana", tarkoittaa aikaa, jolloin Kesäauton pysäkkipaikkaa ei ole vielä sovittu. Pysäkkipaikoiksi toivotaan paikkoja etenkin kirkonkylän ulkopuolelta!
Laita viestiä Virpille (virpi.tuovinen(at)puumala.fi) tai puh. 050 3758569

Kesäkuussa

keskiviikkona 5.6. klo 15-17  vapaana 
(koululaisten päiväleirillä klo 12-14)
perjantaina 7.6. klo 15-17 vapaana 
(koululaisten päiväleirillä klo 12-14)

tiistaina 18.6. vapaana koko päivän

tiistaina 25.6. Hurissalossa, mutta ehtii myös muualle

keskiviikkona 26.6.  klo 13-15 vapaana ja  klo 16-18 Norppapuistossa 4H-yhdistyksen kesätoiminnassa


Heinäkuussa

perjantaina 5.7. Lintusalossa, mutta ehtii myös muualle

tiistaina 9.7. Hurissalossa, mutta ehtii myös muualle

keskiviikkona 10.7. klo 13-15 Viljakansaarella (Terttu ja Anssi Arilahdella, Viljakansaarentie 939)  ja klo 16-18 Norppapuistossa 4H-yhdistyksen kesätoiminnassa

lauantaina 13.7. klo 14-16 Nestorinrannassa Saaristolaispäivässä, mutta ehtii myös muualle

keskiviikkona 17.7. klo 13-15 vapaana ja klo 16-18 Norppapuistossa 4H-yhdistyksen kesätoiminnassa

maanantaina 22.7. vapaana koko päivän

keskiviikkona 24.7. klo 13-15 vapaana ja klo 16-18 Norppapuistossa 4H-yhdistyksen kesätoiminnassa

 

Elokuussa

Elokuulle on sovittu muutama Puumala-päivä. Elokuun osalta Kesäauton kalenteria ei ole vielä täytetty, joten voit esittää myös päivämäärätoiveita!

lauantaina 10.8. Lintusalossa, mutta ehtii myös muualle

lauantaina 24.8. SWIMRUN tapahtumassa Norppapuistossa

 

 

Kesäauto - hankkeen tilanne 12.4.2019

Kesäautoksi on ohjausryhmän päätöksellä, leasing-sopimuksella valittu VolksWagen Transporter. Hanketyöntekijän työpaikka ajalle 2.5.-15.9.2019 oli haettavana 28.3. mennessä. Hakemuksia saapui kuusi. Hakijoilta edellytettiin nuoriso- tai liikunta-alan tutkintoa. Hakijoista haastateltiin 2.4. Juvalla neljä henkilöä. Haastattelemassa oli kuntien nuorisotoimen edustajien lisäksi kaksi nuorta Puumalan nuorisovaltuustosta. 

Kesäauto ja hankkeeseen työntekijäksi valittu yhteisöpedagogi Henri Hurri aloittavat yhteisen taipaleensa Juvalla 2.5.2019. Ensimmäisenä tehtävänä on auton varustaminen sisä- ja ulkopuolelta. Ulkopuolelle tulee Kesäauton yhteystiedot, kuntien logot sekä mahdollisesti sponsorilogoja.
Sisälle autoon lastataan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia harrastusvälineitä. Avin myöntämä hankerahoitus kattaa 90 % auton kustannuksista (leasing, polttoaineet yms.) ja työntekijän palkasta. Jotta Kesäautoon saataisiin jotain tosi kivaa, hankekuntien nuorisovaltuustot jakavat paikkakuntansa yrittäjille sponsorointikirjeitä. Nuoret toivovat Kesäauton erityisiksi varusteiksi sumopukuja, kuplapalloja ja paria sup-lautaa. 

Missä Kesäauto käy? Toukokuussa pääasiassa koulujen ja nuorisotoimen tapahtumissa, esittäytymässä lapsille ja nuorille. Koulun kesäloman aikana Kesäauto tuo lisää toimintaa mm. kesäleireille. Tarkoituksena on kuitenkin, että Kesäauto tulee myös sinne, missä lapset ja nuoret kesäpäiviään viettävät. Puumalassa Kesäauton pysäkkipaikkoja kesän aikana löytyy ainakin Hurissalosta, Lintusalosta ja Sepänkylästä. Kirkonkylällä Kesäauto vierailee Norppapuistossa, Sappulassa ja urheilukentällä. Missä muualla? Toiveita pysäkkipaikoista ehtii vielä esittämään! (Ota Virpiin yhteyttä)

Kesäauton reitistä tiedotetaan pääasiassa sosiaalisen median kautta. Tiedotussuunnitelma valmistuu kevään aikana. 

 

 

 

Kesäharrastuksia lapsille ja nuorille - Juvan, Rantasalmen ja Puumalan kuntien nuorisopalvelujen yhteinen hanke vuosille 2019-2012 

Juvan, Rantasalmen ja Puumalan kuntien yhteinen liikkuvan nuorisotyön hanke vuosille 2019-2021 sananmukaisesti starttaa liikkeelle toukokuussa 2019. Kesäauto - hanketta hallinnoi vuonna 2019 Juvan kunta ja toimintaa tukee taloudellisesti Itä-Suomen aluehallintovirasto myöntämällään 18 050 € erityisavustuksella nuorisoalan alueellisen ja paikallisen toiminnan kehittämiselle. Vuonna 2020 hankkeen hallinnoinnista vastaa Rantasalmen kunta ja vuonna 2021 Puumalan kunta.

Kesäauto tuo 6-18 vuotiaiden lasten ja nuorten luokse ohjaajan ja harrastusvälineitä. Hankkeen tavoitteena on tuoda kesään maksutonta ”höntsäharrastamista”, mukavaa yhdessäoloa ja uusien harrastusten kokeilua. Toimintaa järjestetään nuorisotalotoiminnasta tutulla avointen ovien – toiminnan periaatteella, johon lapset ja nuoret voivat tulla mukaan haluamakseen ajaksi. Kesäauto ei tarjoa hoiva- tai hoitotyyppistä palvelua.  Kesäauto liikkuu Juvan, Rantasalmen ja Puumalan kuntien alueella kesäkuusta elokuuhun, jolloin kuntien nuorisotilatoiminta on kesätauolla ja lapset ja nuoret kesälomalla koulutyöstä. Monet ohjatut harrastusryhmät ja kerhot eivät myöskään kokoonnu kesän aikana, toisaalta haja-asutusalueilla asuvien lasten ja nuorten on vaikea päästä mukaan kuntakeskuksissa järjestettävään toimintaan. Kesäauto tuo lisäväriä hankepaikkakuntien normaaliin kesätoimintaan, mutta pyrkii tavoittamaan etenkin haja-asutusalueiden lapset ja nuoret.

Kesäauto – hanke on siihen osallistuvien kuntien nuorisotyöstä vastaavien työntekijöiden suunnittelema, mutta hankkeen käytännön toteuttamisessa ovat asiantuntijoina mukana kuntien nuorisovaltuustot. Kesäauto nimi on valittu hankekuntien nuorisovaltuustojen ehdotusten perusteella.  Kesäauton varusteisto kootaan pääosin kuntien nuorisotilojen varusteistosta, mutta hankerahoituksen ja mahdollisen sponsorirahoituksen turvin varustukseen hankitaan nuorisovaltuustojen ideoiden perusteella myös jotain uutta ja etenkin kesätoimintaan sopivia harrastusvälineitä. Hankkeeseen palkataan kesäkaudeksi ohjaaja, jonka tehtäviin kuuluu myös Kesäauton ajaminen.

Kesäauton reitistä tiedotetaan pääasiassa sosiaalisen median ja kuntien nuorisotoimien internet-sivustojen kautta. Toiveita pysäkkipaikoiksi voi esittää ottamalla yhteyttä kunnan nuorisotoimistoon.

Puumalasta Kesäauto-hankkeen ohjausryhmässä ovat nuorisovaltuuston edustajat Jussi Kaarre, Eetu Pukarinen ja Elmeri Manninen, työnjohtaja Keijo Montonen ja vapaa-aikasihteeri Virpi Tuovinen.  

 

Lisätietoja
Tarja Himanen, nuoriso-ohjaaja, Juvan kunta, puh. 040 7078 243
Ann-Helena Koivunoro, nuoriso-ohjaaja, Rantasalmen kunta, puh. 040 5585 288
Virpi Tuovinen, vapaa-aikasihteeri, Puumalan kunta, puh. 050 3758 569