ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Kesäauto
*/ ?>

KESÄAUTO Puumalassa!
Toiminta on avointa ja maksutonta kaikille 6-18 - vuotiaille! Toimintaan voi tulla mukaan haluamakseen ajaksi. 

Kesäautossa on iloinen Henri-ohjaaja, joka tuo toimintaa puumalalaisten ja Puumalassa kesälomaansa viettävien lasten ja nuorten kesään! Kesäauton varusteina on monelaisia peleja lautapeleistä pallopeleihin, sumopuvut, frisbee-korit, sup-laudat yms. 

Kesäauto kulkee kesän aikana Puumalan, Rantasalmen ja Juvan kuntien alueella.

Seuraa Kesäautoa myös Instagramissa: #kesa_auto tai Facebookissa: Kesäauto.
Kesäautolle (ohjaajalle) voit soittaa tai lähettää viestin numeroon 0400 136216. Kesäauto on liikkeellä yleensä tiistaista lauantaihin.

  

Elokuussa

Lauantaina 24.8.      Swimrun – tapahtuma satamassa, Kesäauto Norppapuistossa kello 11.30 – 16.00

Torstaina 29.8.         Puumalan yhtenäiskoululla klo 8.55-15
                            

 

 

Päivitetty 22.8.2019

 

KIITÄMME KESÄAUTON SPONSOREITA -sponsorituella Kesäautoon on hankittu välineistöä!

Lions Club Rantasalmi
Rotary Juva
JR-Sport (Puumala)
MIllpoint 
Etelä-Savon Osuuspankki
Rantasalmen Osuuspankki
Nestorinranta, Puumala
Etelä-Savon sähkö, Puumala
Puumalan Konepiste
Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiola
Sale, Puumala

 

Mikä on Kesäauto?

Kesäharrastuksia lapsille ja nuorille - Juvan, Rantasalmen ja Puumalan kuntien nuorisopalvelujen yhteinen hanke vuosille 2019-2012 

Juvan, Rantasalmen ja Puumalan kuntien yhteinen liikkuvan nuorisotyön hanke vuosille 2019-2021 sananmukaisesti starttaa liikkeelle toukokuussa 2019. Kesäauto - hanketta hallinnoi vuonna 2019 Juvan kunta ja toimintaa tukee taloudellisesti Itä-Suomen aluehallintovirasto myöntämällään 18 050 € erityisavustuksella nuorisoalan alueellisen ja paikallisen toiminnan kehittämiselle. Vuonna 2020 hankkeen hallinnoinnista vastaa Rantasalmen kunta ja vuonna 2021 Puumalan kunta.

Kesäauto tuo 6-18 vuotiaiden lasten ja nuorten luokse ohjaajan ja harrastusvälineitä. Hankkeen tavoitteena on tuoda kesään maksutonta ”höntsäharrastamista”, mukavaa yhdessäoloa ja uusien harrastusten kokeilua. Toimintaa järjestetään nuorisotalotoiminnasta tutulla avointen ovien – toiminnan periaatteella, johon lapset ja nuoret voivat tulla mukaan haluamakseen ajaksi. Kesäauto ei tarjoa hoiva- tai hoitotyyppistä palvelua.  Kesäauto liikkuu Juvan, Rantasalmen ja Puumalan kuntien alueella kesäkuusta elokuuhun, jolloin kuntien nuorisotilatoiminta on kesätauolla ja lapset ja nuoret kesälomalla koulutyöstä. Monet ohjatut harrastusryhmät ja kerhot eivät myöskään kokoonnu kesän aikana, toisaalta haja-asutusalueilla asuvien lasten ja nuorten on vaikea päästä mukaan kuntakeskuksissa järjestettävään toimintaan. Kesäauto tuo lisäväriä hankepaikkakuntien normaaliin kesätoimintaan, mutta pyrkii tavoittamaan etenkin haja-asutusalueiden lapset ja nuoret.

Kesäauto – hanke on siihen osallistuvien kuntien nuorisotyöstä vastaavien työntekijöiden suunnittelema, mutta hankkeen käytännön toteuttamisessa ovat asiantuntijoina mukana kuntien nuorisovaltuustot. Kesäauto nimi on valittu hankekuntien nuorisovaltuustojen ehdotusten perusteella.  Kesäauton varusteisto kootaan pääosin kuntien nuorisotilojen varusteistosta, mutta hankerahoituksen ja mahdollisen sponsorirahoituksen turvin varustukseen hankitaan nuorisovaltuustojen ideoiden perusteella myös jotain uutta ja etenkin kesätoimintaan sopivia harrastusvälineitä. Hankkeeseen palkataan kesäkaudeksi ohjaaja, jonka tehtäviin kuuluu myös Kesäauton ajaminen.

Kesäauton reitistä tiedotetaan pääasiassa sosiaalisen median ja kuntien nuorisotoimien internet-sivustojen kautta. Toiveita pysäkkipaikoiksi voi esittää ottamalla yhteyttä kunnan nuorisotoimistoon.

Puumalasta Kesäauto-hankkeen ohjausryhmässä ovat nuorisovaltuuston edustajat Jussi Kaarre, Eetu Pukarinen ja Elmeri Manninen, työnjohtaja Keijo Montonen ja vapaa-aikasihteeri Virpi Tuovinen.  

 

Lisätietoja
Tarja Himanen, nuoriso-ohjaaja, Juvan kunta, puh. 040 7078 243
Ann-Helena Koivunoro, nuoriso-ohjaaja, Rantasalmen kunta, puh. 040 5585 288
Virpi Tuovinen, vapaa-aikasihteeri, Puumalan kunta, puh. 050 3758 569

 

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>