Asuminen

KYSYMYS

Tarvitsisin vähän vinkkiä asumisen ja kaiken muun suhteen. Olen siis kesällä 19 täyttävä opiskelija ja valmistun tässä keväällä autoasentajaksi, menen armeijaan tammikuussa 2017 ja haen Savoniasta opiskelupaikkaa tässä yhteishaussa. Mielenterveyteni ei kestä enää kotona asumista. Kaikki rahani (ja vähän yli, opintolaina) menevät auton ylläpitoon ja maksuihin, mutta se on ainoa vaihtoehto kouluun ja työharjoitteluun kulkemiseksi. Minulle ei jää yhtään ylimääräistä omaan hyvinvointiin ja vapaa-ajalla en voi tehdä muuta kuin istua kotona ja odottaa pääseväni takaisin kouluun. Vanhempieni jatkuvasti muuttuvan taloustilanteen takia en saa Kelalta kuin taskurahoja niin kauan kuin asun kotona. Toivoisin voivani muuttaa omilleni että saisin elämäni raiteille, mutta en löydä minun tilanteeseeni ohjeita mistään. Mistä minun kannattaisi etsiä asuntoa ja kuinka voisin hakea taloudellista tukea jos en saa työpaikkaa heti valmistuttuani? Vai onko vain pakko purra hammasta ja toivoa ettei yksinäisyys ja päivä päivältä paheneva masennus vie mennessään?

-  Rotanloukku

VASTAUS

Hei nimimerkki ”Rotanloukku” !

Pahoittelut siitä, että vastaus viipyi luvattoman kauan. Kysymyksesi oli ohjautunut ”väärään kansioon”. Sinulla on hyvät tulevaisuuden suunnitelmat ja toivottavasti saat haluamasi opiskelupaikan Savoniasta. Keräsin sinulle muutaman hyödyllisen linkin, josta saat vastauksia kysymyksiisi.

Kuopion seudun nuorten asunnot ry:n sivuilta saat paljon tarpeellista tietoa. Etenkin kohdasta ”asumis – ja muuttoneuvoja” on tietoa asunnon vuokraukseen ja talousasioihin liittyen.

http://www.ksna.fi/

 Opiskelija-asunnoista saat lisätietoa osoitteesta:

http://portal.savonia.fi/amk/fi/opiskelijalle/muut-palvelut-ja-tuet/asuminen

Raha-asioissa sekä omaan asuntoon muuttoasioissa ohjaisin sinua varaamaan ihan henkilökohtaisen asiointiajan Kuopion sosiaalipalveluista, joko sosiaalityöntekijältä tai sosiaaliohjaajalta. Heiltä saat tietoa esim. oletko oikeutettu saamaan toimeentulotukea ja voidaanko sinulle myöntää ensiasuntoon muuttavalle tarkoitettuja muita etuisuuksia.

https://www.kuopio.fi/web/sosiaalipalvelut/toimeentulotuki

Sivun oikeassa laidassa on asiakaspalvelun ja puhelinneuvonnan soittoajat ja numerot.

 

Toivon, että näillä tiedoilla saat selvitettyä asiaasi eteenpäin.

Iloista kevättä itsenäistyvälle nuorelle miehelle !

 

t: Po1nt / Minna N