Opiskelu ja työt

KYSYMYS

Hei Haluaisin opiskella lukion jälkeen lähihoitajaksi. Minua kuitenkin stressaa se etten ole menestynyt lukiossa kovin hyvin vaan niin kuin keskiverto. Onko minulla silti mahdollisuus päästä opiskelemaan lähihoitajaksi? Kun mietin myös että voisin mahdollisesti hakea aikuiskoulutukseenkin lähihoitajaksi, mutta en löydä mistään tietoa miten se homma toimii. Voisitteko selventää tätä?

-  pelokas

VASTAUS

Hei, pelokas!

Uusien hakujärjestelyjen mukaan yhteishaussa hakevat vain peruskoulun päättävät nuoret ja entistä aikuiskoulutuksen hakua kutsutaan nykyään jatkuvaksi hauksi eli ammatillisiin koulutuksiin voi hakea jatkuvasti, mutta sisäänotto ja opintojen aloitus tapahtuu oppilaitoksesta riippuen X kertaa vuodessa. Lukion käyneenä hakisit jatkuvassa haussa, ja joissakin oppilaitoksissa on yhteishaussa myös yo-pohjainen –haku. Opintojen suoritustapa on hakuväylästä riippumatta kuitenkin samanlainen.

Opiskelu kannattaa aina, joten jos ala kiinnostaa ja koet olevasi soveltuva alalle, niin hakemaan vaan! Kannattaa tutustua lähihoitajaopintojen opintosisältöihin sekä soveltuvuusvaatimuksiin esim. www.opintopolku.fi -sivustolla, mistä löydät opintoihin liittyvää sisältöä ja voit pohtia sopiiko omat vahvuudet alalle. Sivustolla on myös paljon tietoa hakemiseen ja erilaisiin hakuväyliin liittyen.

Voit pohtia näitä asioita myös lukion opinto-ohjaajan kanssa tai, jos olet jo päättänyt lukion, niin esim. Mikkelissä (riippumatta kaupungista, missä asut) Ohjaamo Olkkarin opinto-ohjaaja Päivi Uimonen voi auttaa sinua. Hänen yhteystietonsa ovat paivi.uimonen(at)esedu.fi tai 050 389 1235.

Terv. Po1nt / Assi