Opiskelu ja työt

KYSYMYS

"Mun ois tarkotus vaihtaa nimeä lukion jälkeen, kun haluaisin kokonaan uuden alun uudessa kaupungissa yms niin sanotun uuden minän. Mietin vain miten sitten tapahtuu tutkintotodistusten ja vastaavien kanssa. Kun jos vaihdan nimen esim Pinjasta Leenaksi lukion jälkeen ja saan siis lukion päättötodistuksen Pinjana, niin todistus tulee silloin silloisilla tiedoillani. Niin miten haen sitten kouluihin yms? Tai miten vanhat työtodistukset jotka ovat entisellä nimelläni?"

-  PinjaLeena

VASTAUS

 

 

Hei PinjaLeena!

Maistraatin mukaan todistukset, jotka olet saanut ennen nimenvaihdosta pysyvät sellaisenaan. Todistuksia voi muuttaa jälkikäteen, mutta asia on paikkakohtainen. Tämän vuoksi sinun kannattaa olla yhteyksissä todistuksen myöntäjään, jos haluat todistuksen uudella nimellä. Mikäli haluat käyttää vanhalla nimellä olevaa todistusta, kannattaa varmistaa vastaanottavalta taholta, että se sopii heille. Jos todistuksessa on mainittu sosiaaliturvatunnus, henkilöllisyyden voit todentaa esimerkiksi passin tai kuvallisen henkilökortin avulla. Sinun kannattaa siis olla yhteyksissä mm. harrastuksiin, kouluun ja mahdolliseen työpaikkaan. Tällä tavoin varmistat, että sinun tiedot ovat ajan tasalla nimen muutoksen jälkeen.

Lisää hyviä vinkkejä saat Maistraatin sivuilta: https://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/nimiasiat/ Halutessasi voit soittaa alueesi nimipalveluun.

Onnea uuden nimen muuttamiseen ja mukavaa kesää! :)

Terv. Po1nt / Henni