Terveys & ihmissuhteet

KYSYMYS

"Minulla on todella suuri hammaslääkäri kammo. Muutama viikko sitten multa kuitenkin poistettiin alhaalta yksi poskihammas. Siitä pari viikkoa myöhemmin sain kuulla joutuvani toiseen hampaanpoistoon, mutta tällä kertaa hammas poistetaan ylhäältä posken puolelta. Ja aina kun mietinkin tulevaa toimenpidettä niin mua alkaa ahdistaa ja itkettää. Sovittiin kyllä että saan esilääkityksen, mutta ajatus siitä etten hahmota täysin mitä tapahtuu ahdistaa vielä enemmän. Eikä mulla ennen ole ollut mitää esilääkitystä niin en edes tiedä onko siitä mitään hyötyä. Mitä hyötyöä siitä muka edes olisi? Koska en itse näe siinä mitään hyötyä, että se vain tekisi olosta rennomman ja muistista hataraa yms. Tai miten ylä ja ala hampaan poisto edes eroaa, jos eroaa?  Joten mietin että nukutus olisi kaikkein paras ja helpoin ratkasu mulle. Mutta mistä mä lähtisin asiaa kyselemään tai pyytämään? Sillä haluaisin nukutuksen oikeasti, mutta tuntuu ettei kukaan ota asiaa vakavasti"

-  Apina

VASTAUS

Moikka nimimerkki Apina!

Kiitos viestistäsi. Ongelmasi on hyvin yleinen.

Hienoa että olet keskustellut kammostasi lääkärisi kanssa ja saanut siihen myös apua. Mielestäni voisit vielä varmistaa lääkäriltäsi esilääkityksen vaikutuksista sekä siitä että lääkärisi voisi kertoa koko ajan sinulle mitä toimenpiteessä tapahtuu.

Olisiko sinulla joku läheinen, jonka voisit ottaa mukaan toimenpiteeseen? Moni pelko helpottaa kun joku tuttu on lähellä. Tai oletko keskustellut kammostasi huoltajasi kanssa? He voivat olla yhteydessä sairaanhoidonammattilaiseen ja selvittää nukutukseen liittyvät asiat.

Tsemppiä!

Terv. Po1nt/Tiia