Terveys & ihmissuhteet

KYSYMYS

Voiko peniksen jyrkkä käyryys erektiossa haitata yhdyntöjä? En ole vielä harrastanut yhdyntöjä. Itsetyydytyskin tuntuu hiukan huonolta, en tiedä johtuuko se käyryydestä. Penis menee levossakin reilusti toiselle puolelle, mutta erektiossa se on voimakkaampi. Terska näkyy vain vähän, vaikka penis on erektiossa. Esinahkaa liikuteltaessa se liikkuu vain vähän. Peniksen pituus erektiossa on 18 cm. Onko se hyvä? Olen 15-vuotias.

-  Lauri

VASTAUS

Moi!

Peniksiä on monen näköisiä ja kokoisia. Penis voi olla suora tai sitten käyrä oikealla tai vasemmalle, ylös tai alas. Peniksen koolla ja muodolla ei ole vaikutusta peniksen toimintaan, joten kaikki koot ovat hyviä. Yhdynnässä käyrä penis toimii yhtä hyvin kuin suorakin.

Joillakin on enemmän esinahkaa, jonka vuoksi terska ei näy erektiossakaan. Esinahkaa on mahdollista venyttää pikku hiljaa liikkuvammaksi, niin että se pääsee liikkumaan terskan yli. Tällöin itsetyydytyskin voi alkaa tuntua mukavammalta. Harjoitus tekee mestarin! Terve.fi –sivuston artikkelista voit lukea aiheesta tarkemmin.

Lisäksi Väestöliiton nuorten sivuilla on paljon tietoa seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä asioista!

Mikäli tunnet kipua, kun liikutat esinahkaasi tai muuten kipua peniksessäsi, kannattaa käydä juttelemassa esim. kouluterveydenhoitajan kanssa.

Hyvää alkanutta syksyä!

Po1nt / Jemina