Terveys & ihmissuhteet

KYSYMYS

"Moikka! Hyväilimme tänään poikaystäväni kanssa tosiiamme ja kun spermaa joutui käsiini ja hänen käsiinsä myös, kävimme kädet pesemässä ja kuivaamassa. Sitten olimme yli 30min puhelimilla ja hän halusi hyväillä vuorostaan minua. Onko mahdollista sperman joutuneen sisälleni vaikka kädet oli pesty?"

-  nainen

VASTAUS

Hei nimimerkki Nainen!

Väestöliiton mukaan ”siittiöt pysyvät toimintakykyisinä ainoastaan sopivissa olosuhteissa. Sellaisia oloja ei ole kehon ulkopuolella. Tämän vuoksi siittiöt pysyvät toimintakykyisenä esimerkiksi käsissä vain pienen hetken. Tuoretta siemennestettä voi joutua emättimeen myös sormien kautta. Raskauden alkaminen käsien välityksellä on siis periaatteessa mahdollista, mutta käytännössä se ei ole tavallinen raskaaksi tulemisen tapa.”(https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/raskaus/).

Hyvä, että olette muistaneet käsihygienian. Tämä varmistelee juuri sitä, ettei siemennestettä ole mahdollisesti joutunut sisällesi. Asian voit varmistaa esimerkiksi apteekista ostettavalla raskaustestillä, jos asia yhtään epäilyttää.

Terveisin,

Po1nt/Roope