Terveys & ihmissuhteet

KYSYMYS

Moikka! Oon tässä jonkun aikaa miettinyt, että miks ihmiset oikeen hakemalla hakevat tyttö-/poikaystävää, parisuhdetta, Sitä Oikeaa..? Mikä kumma saa ne tunteet heräämään, että nyt on aika löytää joku? Onko se vain sitä että esim. pääsee kokemaan niitä juttuja joita vaikka tietyssä iässä pitäisi nykypäivän median mukaan olla koettuna? Mikä saa ihmisen haluamaan jonkun tietyn ihmisen seuraa? Ja jos nyt esim. alkaisi seurustella, miten siihen pitäisi ns. valmistautua? Eihän oikee voi ajatella jonkun tyypin tavattuaan että joko vietän tän kanssa koko elämäni tai tässä tuhlaantuu molempien aikaa. Jos tästä saa selvää niin kiitos "vastauksesta" etukäteen!

Pohdiskelija

VASTAUS

Heippa Pohdiskelija.

Tämä parisuhdeasia ja kumppanin etsintä ei ole yksiselitteinen juttu ja oikeaa tai väärää tapaa ei ole olemassakaan.  Toiset kaipaavat kumppania rinnalleen jo hyvin nuorena, kun taas jotkut viihtyvät oikein hyvin itsekseen ja sinkkuna pitkäänkin. Hormonitoiminta vaikuttaa tähän ja se ohjaa ihmisiä hakeutumaan toistensa seuraan ja pariutumaan. Mutta tämä hormonitoimintakin on hyvin yksilöllistä.

Seurusteluun voi varautua ja toisaalta taas ei. Itse tulee olla varma siitä, onko valmis seurustelemaan ja onko se ajankohtaista. Seurustelun myötä voi myös tulla ajankohtaiseksi miettiä, mihin olen valmis ja mihin en. Jokaisella tulee olla oikeus itse päättää muun muassa omasta kehostaan ja seksuaalisuudestaan. Kun seurustelu tulee ajankohtaiseksi, niin heti alkuun ei voi tietää, onko kysessä loppuelämän kumppanini vai ei. Sen tuntee ja kokee ajan kanssa. Ajan tuhlaustakaan se ei toisaalta ole, koska tällaisia asioita on "harjoiteltava" ja jokaisesta kokemuksesta tulee osa elämää ja näistä oppii.

Media luo näistäkin asioista tietynlaisia illuusioita ja aina ne eivät ole todenmukaisia. Jokaisen on vain löydettävä oma polku näissäkin asioissa ja hyväksyttävä se, että asiat tapahtuvat yksilöllisesti.

 

Po1nt/Tiina