ер Po1nt.fi - Nuorten portaali - Yhteystiedot ja henkilökunta

Yhteystiedot ja henkilökunta

Hallituskatu 3
50100 Mikkeli
044 794 3266 (ma-pe 9-16)
olkkari@mikkeli.fi
Aukiolo: ti-to 13-16

Alta löydät tietoa Ohjaamo Olkkarin henkilökunnasta, heidän työtehtävistään, siitä kenelle palvelut on suunnattu, sekä suorat yhteystiedot.

 

Toiminnanohjaaja

Toiminnanohjaaja koordinoi Ohjaamo Olkkarin ja MoniTorin monialaista toimijaverkostoa sekä matalan kynnyksen palveluita. Hänen vastuulla on palveluiden kehittäminen yhdessä Ohjaamo Olkkarin monialaisen verkoston sekä nuorten kanssa 13-29-vuotiaille. Lisäksi toiminnanohjaaja toimii ja kehittää Ohjaamotoimintaa yhteistyössä Etelä-Savon Ohjaamotoimijoiden kanssa sekä valtakunnallisessa Ohjaamoverkostossa.

Ota yhteyttä toiminnanohjaajaan, jos haluat lisätietoa Ohjaamo Olkkarin tai MoniTorin palveluista. Voi myös varata toiminnanohjaajan kautta esim. tutustumisvierailun, tuoda kehittämisideoita tai ryhmätoiminnan ehdotuksen Ohjaamoon.

Sari-Anne Ratia
050 311 7083
sari-anne.ratia@essote.fi

 

Etsivä nuorisotyö

Sinulle 13 - 29-vuotias, joka etsit sopivaa opiskelupaikkaa, opintosi ovat keskeytyneet tai pohdit keskeyttämistä, etsit paikkaasi työelämässä, kaipaat tekemistä vapaa-ajalle tai haluat pohtia tilannettasi ja tulevaisuuttasi. Etsimme kanssasi ratkaisuja mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Voimme lähteä mukaasi hoitamaan asioita, esim. kelaan, työkkäriin tai sosiaalitoimistoon. Koko toimintamme perustuu luottamukseen ja vapaaehtoisuuteen.

Etsivän nuorisotyön sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@mikkeli.fi ja kotisivut löytyvät tästä linkistä

Nuorisolainmukaiset ilmoitukset:
Etsivä nuorisotyö
Hallituskatu 3
50100 Mikkeli

Assi Herttuainen
050 581 2361

Tiina Teinilä-Pitkänen
044 794 5357

Markku Huovinen
044 794 4048

Marja "Maikki" Kanerva
050 593 6433

Nina Valkonen
040 129 4809

Anne-Mari Hynönen
050 581 2363

 

Nuoriso-ohjaajat

Nuoriso-ohjaajat toimivat nuorisotila Starlightin tiloissa klo 16.00 jälkeen.
Nuoriso-ohjaajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@mikkeli.fi

Tuomo Mikkonen
050 311 7209

Noora Mikkonen
044 794 5519

 

Opinto-ohjaaja

Sinulle joka olet 13 - 29-vuotias, haluat keskustella opiskelumahdollisuuksista ja koulutukseen hakeutumisesta, mietit vielä omaa urapolkuasi, suunnittelet keskeytyneiden opintojen jatkamista, mietit miten rahoitat opintojasi, mietit mitä teet valmistumisen jälkeen. Opinto-ohjaajan kanssa voit jutella kaikista ammatinvalintaan, koulutukseen ja työllistymiseen liittyvissä asioista.

Opinto-ohjaajan voit tavata ajanvarauksella torstai-iltapäivisin Ohjaamo Olkkarissa. Ajan voit varata ottamalla yhteyttä suoraan opinto-ohjaajaan tai soittamalla Ohjaamo Olkkarin päivystys puhelimeen.

Päivi Ylönen
 
paivi.ylonen@esedu.fi

 

Ehkäisevän päihdetyön koordinaattori

Täällä on iloinen ”kaksoispersoona” Anne Häkkinen. Teen töitä Mikkelin kaupungilla, Ohjaamo Olkkarilla, ehkäisevän päihdetyön koordinaattorina. Se ”toinen persoonani” on Päihteetön Pupu, ympärivuoden vauhdissa oleva ept-sanansaattaja. Pupu hoitaa ehkäisevän päihdetyön jalkautuvan osion muun muassa tapahtumissa ja erilaisilla koulu- tms. vierailuilla.

Ehkäisevä päihdetyö keskittyy alkoholin, tupakan, huumausaineiden ja rahapelaamisen aiheuttamien ongelmien ennaltaehkäisyyn. Päihdehaitat ja -kustannukset eivät jää koskaan vain käyttäjän itsensä kannettaviksi, vaan ne kohdistuvat käyttäjän lähipiiriin, ihmissuhteisiin, koulumaailmaan tai työpaikoille, sekä ympäröivään yhteiskuntaan. Ept-koordinaattorin ja verkostojen yhteistyöllä näitä haittoja pyritään saamaan niin pieniksi kuin mahdollista. Työ pohjautuu ehkäisevän päihdetyön järjestämislakiin ja –toimintaohjelmaan, sekä paikalliseen ajantasaiseen ja tutkittuun tietoon.

Koska työni kohdentuu aivan kaiken ikäisten Mikkeliläisten ulottuville, minuun voi ottaa yhteyttä hyvin erilaisissa asioissa. Käyn luennoimassa (kutsuttaessa ja tarpeen mukaan) mm. ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville, koululaisille, vanhempainilloissa, senioritapaamisissa jne. Pupu taasen voi saapua paikalle vaikkapa kouluille tapahtumapäiviin, erilaisiin Mikkelissä järjestettäviin kansalaistapahtumiin tai omalla osastolla erilaisiin hyvinvointi- ja terveysteemaisiin tapahtumiin. Työni on monipuolista, ja sitä räätälöidään sen mukaan, millaista ept-työtä kukin taho juuri sillä hetkellä kaipaa.

Mikään ikä, hetki tai elämäntilanne ei ole väärä tai liian myöhäinen aloittaa omassa työyhteisössä, harrastusporukassa tai toiminnassa uutta tapaa katsella asioita ja vaikuttaa päihdehaittoihin. Työni ei ole korjaavaa asiakastyötä, vaan keskityn tämänhetkisen tiedon varassa toimimiseen, erilaisilla ajatuksia herättävillä tavoilla.

Ota siis rohkeasti yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla. Mietitään, miten voimme ennakolta vaikuttaa yhdessä, juuri teidän tarpeitanne silmälläpitäen.

:) Anne

Anne Häkkinen
044 794 5023
anne.hakkinen@mikkeli.fi

Päihteetön Pupu

 

Sijais- ja jälkihuolto

Sinulle 15 - 25-vuotias, joka tarvitset tukea arkipäivän ongelmiin.
Enintään 21-vuotias nuori, jolla on oikeus lastensuojelulain perusteella soskun jälkihuoltoon. Tarvitsetko lisää eväitä itsenäisen elämän reppuun? Hukutko byrokratian paperiviidakkoon? Kaipaatko palautusta maanpinnalle? Ahdistaako aikuisuus? Innostaako itsenäisyys? Oletko yksin ongelmien kanssa?

"Jos siltä tuntuu, kulje kappale matkaa yhdessä aikuisen kanssa. Pistetään palikat järjestykseen; opiskelut, työjutut, kämppä, suhteet, raha-asiat, terveys yms. Tää on sun elämä, mutta et ole yksin!"

Sijais- ja jälkihuollon sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@essote.fi

Susanna Ruotsalainen
040 359 7389

Paula Rahikainen
044 794 5700

Elina Niiranen
040 129 4816

 

Nuorten tuettu asuminen

Kati Kyröläinen
050 311 7223
kati.kyrolainen@essote.fi

Reija Taalikka
040 359 8039
reija.taalikka@essote.fi

Meiju Lakanen
040 359 7842
meiju.lakanen@essote.fi

 

Avohuollon ohjaajat

Janne Toivanen
050 311 7219
janne.toivanen@essote.fi

Niina Paakkunainen
040 359 8181
niina.paakkunainen@essote.fi

Emmi Silkala
040 359 8451
emmi.silkala@essote.fi

 

Aikuissosiaalityön sosiaaliohjaaja

Tanja Lillman
040 359 8289
tanja.lillman@essote.fi

 

TE-palvelut Ohjaamo Olkkarissa!

Ohjaamo Olkkarissa voit tavata TE-asiantuntijan ajanvarauksella, kun tarvitset mm. apua työnhaussa, sinua mietityttää millaisia palveluita TE-toimisto tarjoaa tai tarvitset tukea asiakirjojen täyttämisessä.

Ajanvaraukset Ohjaamo Olkkarin päivystyspuhelimesta 044 794 3266 (ma-pe 9-16) tai sähköpostiin: olkkari@mikkeli.fi

 

Viola - väkivallasta vapaaksi ry

Viola - väkivallasta vapaaksi ry tarjoaa Ohjaamo Olkkarissa matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa perhe- ja parisuhdeväkivaltaan liittyvissä kysymyksissä. Viola ry:n työntekijä Noora Nuutinen on tavattavissa ilman ajanvarausta joka toinen tiistai klo 13.00 - 16.00 (parilliset viikot)

 

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitaja kuuluu Ohjaamo Olkkari tiimiin tarjoten konsultatiivisen tuen Ohjaamo Olkkarin työntekijöille ohjaustyön tueksi.

 

Päihde- ja mielenterveyspalvelut

Ohjaamo Olkkariin alle 30-vuotiaat voivat olla yhteydessä päihde- ja mielenterveysasioissa, kun oma tai läheisen tilanne mietityttää. Tiimissämme toimii alan ammattilaisia, jotka tarjoavat konsultointiapua, tarvittaessa sinulle etsitään oikeat palvelut ja ohjataan niihin. Työntekijöitä voi sovitusti tavata myös Ohjaamo Olkkarin tiloissa.

 

Ohjaamo Olkkarin viestintä

Ida Paunisalo toimii yhteyshenkilönä Ohjaamo Olkkarin viestintään liittyen. Hän vastaa Ohjaamo Olkkarin nettisivujen päivityksestä sekä toimii some yhteyshenkilönä Ohjaamo Olkkarin, nuorten ja verkostojen välillä.

Tiedotusasioissa ota yhteyttä: 040 359 8143 tai ida.paunisalo@essote.fi

*/ ?>
*/ ?>
*/ ?>