Yhteystiedot ja henkilökunta

Porrassalmenkatu 17
50100 Mikkeli
044 794 3266 (ma-pe 9-16)
olkkari@mikkeli.fi
Aukiolo: ti-to 13-16

Alta löydät tietoa Ohjaamo Olkkarin henkilökunnasta, heidän työtehtävistään, siitä kenelle palvelut on suunnattu, sekä suorat yhteystiedot.

 

Toiminnanohjaaja

Toiminnanohjaaja koordinoi Ohjaamo Olkkarin palveluita. Hänen vastuulla on mm. palveluiden kehittäminen yhdessä Ohjaamo Olkkarin tiimin, nuorten sekä verkostojen kanssa 13-29-vuotiaille. Lisäksi hän toimii Tajua Mut! -toimintamallin koordinaattorina ja kouluttajana Mikkelissä. Ota yhteyttä toiminnanohjaajaan, jos haluat lisätietoa Ohjaamo Olkkarin palveluista, hankkeista, Tajua Mut! -toimintamallista tai varata esim. tutustumisvierailun Ohjaamo Olkkariin.

Sari-Anne Ratia
050 311 7083
sari-anne.ratia@essote.fi

 

Etsivä nuorisotyö

Sinulle 13 - 29 -vuotias, joka etsit sopivaa opiskelupaikkaa, opintosi ovat keskeytyneet tai pohdit keskeyttämistä, etsit paikkaasi työelämässä, kaipaat tekemistä vapaa-ajalle tai haluat pohtia tilannettasi ja tulevaisuuttasi. Etsimme kanssasi ratkaisuja mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Voimme lähteä mukaasi hoitamaan asioita, esim. kelaan, työkkäriin tai sosiaalitoimistoon. Koko toimintamme perustuu luottamukseen ja vapaaehtoisuuteen.

Etsivän nuorisotyön sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@mikkeli.fi ja kotisivut löytyvät tästä linkistä

Nuorisolainmukaiset ilmoitukset:
Etsivä nuorisotyö
Maaherrankatu 12
50100 Mikkeli

Anne-Mari Hynönen
050 581 2363

Markku Huovinen
044 794 4048

Minna Hänninen
044 794 4047

Marja "Maikki" Kanerva
050 593 6433

Nina Valkonen
040 129 4809

Assi Herttuainen
050 581 2361

 

Nuoriso-ohjaajat

Nuoriso-ohjaajat toimivat Ohjaamo Olkkarin alakerrassa nuorisotalo Starlightin tiloissa klo 16.00 jälkeen.

Nuoriso-ohjaajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@mikkeli.fi

Tuomo Mikkonen
050 311 7209

Anette Valentin
044 794 5357

 

Opinto-ohjaaja

Sinulle joka olet 13 - 29 -vuotias, haluat keskustella opiskelumahdollisuuksista ja koulutukseen hakeutumisesta, mietit vielä omaa urapolkuasi, suunnittelet keskeytyneiden opintojen jatkamista, mietit miten rahoitat opintojasi, mietit mitä teet valmistumisen jälkeen. Opinto-ohjaajan kanssa voit jutella kaikista ammatinvalintaan, koulutukseen ja työllistymiseen liittyvissä asioista.

Opinto-ohjaajan voit tavata ajanvarauksella torstai-iltapäivisin Ohjaamo Olkkarissa.

Ajan voit varata ottamalla yhteyttä suoraan opinto-ohjaajaan tai soittamalla Ohjaamo Olkkarin päivystys puhelimeen.

Päivi Uimonen
050 389 1235
paivi.uimonen@esedu.fi

 

Ehkäisevän päihdetyön koordinaattori

Täällä on iloinen ”kaksoispersoona” Anne Häkkinen. Teen töitä Mikkelin kaupungilla, Ohjaamo Olkkarilla, ehkäisevän päihdetyön koordinaattorina. Se ”toinen persoonani” on Päihteetön Pupu, ympärivuoden vauhdissa oleva ept-sanansaattaja. Pupu hoitaa ehkäisevän päihdetyön jalkautuvan osion muun muassa tapahtumissa ja erilaisilla koulu- tms. vierailuilla.

Ehkäisevä päihdetyö keskittyy alkoholin, tupakan, huumausaineiden ja rahapelaamisen aiheuttamien ongelmien ennaltaehkäisyyn. Päihdehaitat ja -kustannukset eivät jää koskaan vain käyttäjän itsensä kannettaviksi, vaan ne kohdistuvat käyttäjän lähipiiriin, ihmissuhteisiin, koulumaailmaan tai työpaikoille, sekä ympäröivään yhteiskuntaan. Ept-koordinaattorin ja verkostojen yhteistyöllä näitä haittoja pyritään saamaan niin pieniksi kuin mahdollista. Työ pohjautuu ehkäisevän päihdetyön järjestämislakiin ja –toimintaohjelmaan, sekä paikalliseen ajantasaiseen ja tutkittuun tietoon.

Koska työni kohdentuu aivan kaiken ikäisten Mikkeliläisten ulottuville, minuun voi ottaa yhteyttä hyvin erilaisissa asioissa. Käyn luennoimassa (kutsuttaessa ja tarpeen mukaan) mm. ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville, koululaisille, vanhempainilloissa, senioritapaamisissa jne. Pupu taasen voi saapua paikalle vaikkapa kouluille tapahtumapäiviin, erilaisiin Mikkelissä järjestettäviin kansalaistapahtumiin tai omalla osastolla erilaisiin hyvinvointi- ja terveysteemaisiin tapahtumiin. Työni on monipuolista, ja sitä räätälöidään sen mukaan, millaista ept-työtä kukin taho juuri sillä hetkellä kaipaa.

Mikään ikä, hetki tai elämäntilanne ei ole väärä tai liian myöhäinen aloittaa omassa työyhteisössä, harrastusporukassa tai toiminnassa uutta tapaa katsella asioita ja vaikuttaa päihdehaittoihin. Työni ei ole korjaavaa asiakastyötä, vaan keskityn tämänhetkisen tiedon varassa toimimiseen, erilaisilla ajatuksia herättävillä tavoilla.

Ota siis rohkeasti yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla. Mietitään, miten voimme ennakolta vaikuttaa yhdessä, juuri teidän tarpeitanne silmälläpitäen.

:) Anne

Anne Häkkinen
044 794 5023
anne.hakkinen@mikkeli.fi

Päihteetön Pupu

 

Sijais- ja jälkihuolto

Sinulle 15 - 25- vuotias, joka tarvitset tukea arkipäivän ongelmiin.
Enintään 21-vuotias nuori, jolla on oikeus lastensuojelulain perusteella soskun jälkihuoltoon. Tarvitsetko lisää eväitä itsenäisen elämän reppuun? Hukutko byrokratian paperiviidakkoon? Kaipaatko palautusta maanpinnalle? Ahdistaako aikuisuus? Innostaako itsenäisyys? Oletko yksin ongelmien kanssa?

"Jos siltä tuntuu, kulje kappale matkaa yhdessä aikuisen kanssa. Pistetään palikat järjestykseen; opiskelut, työjutut, kämppä, suhteet, raha-asiat, terveys yms. Tää on sun elämä, mutta et ole yksin!!!"

Sijais- ja jälkihuollon sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@essote.fi

Satu Lahtonen
044 794 5699

Paula Rahikainen
044 794 5700

Elina Niiranen
040 129 4816

 

Nuorten tuettu asuminen

Kati Kyröläinen
050 311 7223
kati.kyrolainen@essote.fi

Reija Taalikka
040 359 8039
reija.taalikka@essote.fi

 

Avohuollon ohjaajat

Janne Toivanen
050 311 7219
janne.toivanen@essote.fi

Niina Paakkunainen
040 359 8181
niina.paakkunainen@essote.fi

 

Aikuissosiaalityön sosiaaliohjaaja

Tanja Lillman
040 359 8289
tanja.lillman@essote.fi

 

TE-palvelut Ohjaamo Olkkarissa!

Ohjaamo Olkkarissa voit tavata TE-asiantuntijan ajanvarauksella, kun tarvitset mm. apua työnhaussa, sinua mietityttää millaisia palveluita TE-toimisto tarjoaa tai tarvitset tukea asiakirjojen täyttämisessä.

Ajanvaraukset Ohjaamo Olkkarin päivystyspuhelimesta 044 794 3266 (ma-pe 9-16) tai sähköpostiin: olkkari@mikkeli.fi

 

Viola - väkivallasta vapaaksi ry

Viola - väkivallasta vapaaksi ry tarjoaa Ohjaamo Olkkarissa matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa perhe- ja parisuhdeväkivaltaan liittyvissä kysymyksissä. Viola ry:n työntekijä Noora Nuutinen on tavattavissa ilman ajanvarausta joka toinen tiistai klo 13.00 - 16.00 (parilliset viikot)

 

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitaja kuuluu Ohjaamo Olkkari tiimiin tarjoten konsultatiivisen tuen Ohjaamo Olkkarin työntekijöille ohjaustyön tueksi.

 

Päihde- ja mielenterveyspalvelut

Ohjaamo Olkkariin alle 30-vuotiaat voivat olla yhteydessä päihde- ja mielenterveysasioissa, kun oma tai läheisen tilanne mietityttää. Tiimissämme toimii alan ammattilaisia, jotka tarjoavat konsultointiapua, tarvittaessa sinulle etsitään oikeat palvelut ja ohjataan niihin. Työntekijöitä voi sovitusti tavata myös Ohjaamo Olkkarin tiloissa.

 

Ohjaamo Olkkarin viestintä

Tino Korkala toimii yhteyshenkilönä Ohjaamo Olkkarin viestintään liittyen. Hän vastaa Ohjaamo Olkkarin nettisivujen päivityksestä sekä toimii some yhteyshenkilönä Ohjaamo Olkkarin, nuorten ja verkostojen välillä.

Tiedotusasioissa ota yhteyttä: 040 359 8143 tai tino.korkala@essote.fi